Social content creatie

Val op in de massa op social media door de publicatie van kwalitatieve content. Wij creëren opvallende content, zetten volgers om in kopers en brengen de merkbeleving over via je socials.

Social ads en content creatie.

Social content en ads zijn niet meer weg te denken uit een hedendaagse e-commerce strategie. Eén viraal bericht kan tientallen tot honderden verkopen opleveren. Maar om viraal te gaan en constant zichtbaar te zijn voor de juiste doelgroep, heb je content van de bovenste plank nodig. Solid Growth brengt de merkverhalen van webshops als geen ander over. Strategie, planning en content creatie onder één dak.

Om als webshop te slagen op socialmediakanalen is consistentie van groot belang. En juist daar gaat het meestal mis. Jullie slagen er niet in de merkbeleving over te brengen en een community op te zetten. Werk met ons samen, deel content die opvalt op de juiste kanalen voor je doelgroep en overwin. Solid Growth is hier om jou naar the next level te helpen in de wereld van social media.

Relevantie. Huisstijl. Vertrouwen.

Social content moet relevant zijn, opvallen en direct voor herkenning zorgen. Zo niet, blijven je berichten niet hangen en is het verspilde moeite. Gebruikers zijn tegenwoordig verwend en hoeven maar één keer te swipen om andere content te consumeren. Door templates te creëren, zorgen we ervoor dat je socialmediacontent perfect op elkaar aansluit en creëren we herkenning.

Die herkenning combineren met relevantie en consistentie is volgens ons het geheim tot succes. Consistentie implementeren we door het opzetten van een social content kalender, relevantie door data te analyseren en je doelgroep te leren kennen. Die informatie over je doelgroep verwerken we weer in de creatie van advertenties waardoor jij betere resultaten overlegt.

Wij laten merken opvallen in de massa.

Ieder bedrijf houdt zich tegenwoordig bezig met content creatie. Iedereen begrijpt dat het de brandstof is van digitale marketing en een belangrijk aandeel heeft in e-commerce groei. En dat is iets wat alle webshops gemeen hebben: ze willen groei realiseren. Meer klanten binnenhalen, de naamsbekendheid vergroten en de klantloyaliteit verbeteren. De sleutel tot die groei is het creëren van een connectie met (potentiële) klanten. Klanten besteden hun geld tegenwoordig liever aan een merk dat bij hen past en waar ze zich tot aangetrokken voelen.

Solid Growth zet een doorlopende contentmachine op die gericht is op het verbeteren van de connectie met je doelgroep. Relevante content, in de huisstijl en gericht op het opbouwen van een band en vertrouwen. Jullie vallen straks op bij een kleine doelgroep, bereiken bekenden van die doelgroep en vergroten stapsgewijs de naamsbekendheid.

Onze manier van werken.

Social content creatie is een van de diensten binnen ons totale 'organische acquisitie' pakket. Een pakket waarmee we de organische acquisitie van webshops stap voor stap naar het volgende level brengen. Dit begint met een onderzoek en gedetailleerde weergave van de huidige stand van zaken. Op basis van die inspanningen zetten we een gepersonaliseerd plan op om de ROI uit e-mail marketing, SEO, contentmarketing en social content te maximaliseren. Met jarenlange ervaring in e-commerce marketing zien onze specialisten direct waar het aan schort binnen jouw organisatie. We maken het verschil door je mee te nemen in dit proces. Bij Solid hebben we namelijk twee doelen: de beste resultaten uit organische acquisitie halen én het kennisniveau van je interne team verbeteren.

Nadat het fundament voor organische acquisitie staat, maak jij een keuze. Of we dragen de kennis over aan je team, haken aan als strategisch partner op het gebied van organische acquisitie en steken onze tijd en energie in het optimaliseren van de volgende zwakste schakel binnen je webshop. Of wij blijven verantwoordelijk voor de planning, productie en analyse van alle content.

Ben je alleen geïnteresseerd in social content creatie voor e-commerce? Plan dan ook een gesprek in en besteed de creatie van content volledig uit aan echte specialisten. Solid Growth richt zich als een van de weinige agencies specifiek op e-commerce.

Zet de volgende stap richting e-commerce succes.

Social content creatie
Social content creatie
Social content creatie
Koen Triangle image
Laten we samen werken aan de groei van jouw webshop. Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.
Solid Gray triangle background

Zonder dienst

  • Geen structuur in de frequentie van je posts
  • Niet inspelen op belangrijke dagen voor je doelgroep
  • Niet weten wat werkt omdat resultaten niet gemeten en geanalyseerd worden
  • Social content sluit niet aan op de huisstijl
  • Content wordt niet gerecycled

Met dienst

  • Iedere week consistent posten op dagen dat je doelgroep de meeste engagement laat zien
  • Een duidelijke marketing 'inhaakkalender' met belangrijke dagen waarop jullie inspelen
  • Luisteren naar en leren van je doelgroep door resultaten te analyseren
  • Social content sluit perfect aan op je huisstijl en leidt tot herkenning
  • Content wordt gerecycled en op andere plekken hergebruikt zoals e-mail campagnes
Solid Gray triangle background

Gerelateerde artikelen

Ultieme handleiding: leverbaarheid e-mails voor e-commerce.

Het verhogen van de leverbaarheid van e-mails is niet lastig. Neem deze handleiding door, pas de tips toe en haal meer omzet uit e-mail marketing als webwinkel.

9/3/23
25 minuten
12 verbeterpunten voor effectievere e-mail onderwerpregels

In deze blog delen we twaalf verbeterpunten waarmee webwinkels hun open rate (openingspercentage) moeiteloos verhogen.

28/1/23
6 minuten
E-mail marketing segmentatie voor e-commerce: uitleg + tips

Segmentatie in e-mail marketing is hét ingrediënt voor succes. In deze blog geven we je uitleg, ontdek jij hoe je het toepast en ontvang je praktische tips om succes te behalen.

25/1/23
14 minuten

Onze manier van werken

Onze samenwerking start met een audit. We checken waar jullie nu staan en implementeren vervolgens onze checklists en playbooks om snel meters te maken. Aan het einde van het eerste half jaar webshop management staat alles als een huis en werken we proactief vooruit.

1

Maand 1

We analyseren de huidige gang van zaken, identificeren quick wins en plannen uren in om de webshop klaar te maken voor een maandelijkse controle.
2
5

Maand 2 - 5

We voeren maandelijkse checks uit, creëren ritmes en nemen je team mee in dit proces. Deze aanpak zorgt ervoor dat jullie in één rechte lijn doorgroeien naar level drie en vier.
6

Maand 6

We hebben een solide fundering neergezet voor webshop management. Level 5 is bereikt. De ritmes zijn duidelijk, alles in de webshop staat strak en je interne team werkt mee. Vanaf dit moment stappen wij in een adviserende rol en dragen we de kennis over aan je interne team. We blijven maandelijkse checks uitvoeren in samenwerking met je team.

*Trajecten zijn op abonnementsbasis met een minimale termijn van 3 maanden, daarna is onze samenwerking maandelijks opzegbaar.

Partners gingen sky high door ons Solide Fundament.

65% van onze klanten heeft haar omzet verdubbeld in de eerste 6 maanden. Je wilt dat niet van ons horen, maar van hen.

Eigenaar Suite 702

Ewoud is een slimme kerel en prettige sparringspartner.

Olaf Arkauer
Olaf Arkauer
Eigenaar Suite 702
COO Snappcar

Ewoud hielp ons in slechts een paar sessies met het vinden van impactvolle verbeteringen in onze retentiefunnel.

Christoph van der Klaauw
Christoph van der Klaauw
COO Snappcar
DoubleSmart

Met Ewoud's diepgaande kennis en lekkere tempo van nieuwe informatie, genoten we van elke sessie.

Menno van Gerven
Menno van Gerven
DoubleSmart
CEO Springlab

Uit de sessie met Solid Growth heb ik concrete, waardevolle inzichten gehaald, die me meteen hebben geholpen om mijn klantervaring te verbeteren en mijn conversie te stimuleren.

Marloes van Gasteren
Marloes van Gasteren
CEO Springlab
Growth Marketeer at De Strategiefabriek

Zelfs nu, een paar jaar later, raadpleeg ik Ewoud over dit onderwerp. Ik werk heel graag met Ewoud en hij is altijd een inspiratiebron geweest.

Joël Monté
Joël Monté
Growth Marketeer at De Strategiefabriek
Ecommerce Manager bij Decathlon

Het maakt niet uit welk algemeen doel je wilt bereiken, de aanpak van Ewoud helpt enorm bij het identificeren van zakelijke groeikansen.

Jesper Elders
Jesper Elders
Ecommerce Manager bij Decathlon

Klanten die je voorgingen

Veelgestelde vragen