E-commerce SEO

Haal meer bezoekers binnen via organische acquisitie, bied meer waarde in de customer journey en verminder je afhankelijkheid van advertenties en externe platformen.

E-commerce SEO, de fundering van je marketinginspanningen.

SEO is van fundamenteel belang voor iedere e-commerce organisatie. In feite vormen technische SEO en de content de fundering voor de gehele online marketing van een webshop. Hier worden klantgedrag en klantwensen onderzocht. Een fundering voor SEO die niet solide is, heeft uitwerking op alle andere marketinginspanningen.

Wij geloven in een solide fundament voor organische acquisitie. SEO is daar een onderdeel van. Wij zijn je partner op het gebied van zoekmachine optimalisatie en gespecialiseerd in e-commerce. Van keyword research tot strategie en de creatie van content, we nemen het voor je uit handen. Het aantal organische bezoekers sky-high laten gaan, minder afhankelijk zijn van betaalde acquisitie en tegelijkertijd potentiële klanten eenvoudiger converteren. Laten we het voor elkaar krijgen met SEO.

Meer waarde bieden en je winst uit advertenties verhogen.

SEO voor e-commerce is belangrijker dan ooit. In een steeds competitievere markt wil je er zeker van zijn dat potentiële klanten je weten te vinden. Een verhoging van het aantal leads zal uiteindelijk leiden tot een verhoging van je winst. Maar dat is niet het enige voordeel. De content die wij creëren om te scoren op zoekmachines is recyclebaar. We creëren content, geven aan waar je deze nog meer in kunt zetten en maximaliseren daarmee je output. Het is een alomvattende strategie waardoor je klanten net wat beter bedient en je beter scoort op zoekmachines.

Door de focus op SEO verbetert de gebruiksvriendelijkheid van je webshop en Google beloont je daarvoor met een hogere score voor je landingspagina's. Wanneer jij een advertentiecampagne aan een landingspagina linkt met een hoge kwaliteitsscore, ziet Google je advertentie als relevant en dat leidt weer tot meer waarde voor je geld. Daarnaast vergroten we je kennisbank waardoor we potentiële klanten in iedere fase van de customer journey voorzien van de juiste informatie. Eén dienst, op meerdere fronten profijt.

Winnen in een competitieve markt.

Worden de topposities binnen jouw niche gedomineerd door de grootste webshops? Bij menig e-commerce ondernemer zinkt bij die constatering de moed in de schoenen. Je kijkt tegen zulke partijen op, vergelijkt je eigen marketingbudget met dat van hen en ziet succes behalen als iets onmogelijks. En toch liggen er kansen. Onze e-commerce SEO-specialisten vinden kansen die andere webshops niet vinden en benutten die. Jij wint het straks van de grotere spelers in je niche door gedegen onderzoek en het anders te doen dan de gevestigde orde. Wij gaan je daarbij helpen.

Er bestaan organische kansen voor iedere webshop. Groot, klein, wij weten wat voor je werkt. En wat niet werkt. De interne kennis dragen we met zorg over aan teamleden zodat jullie desgewenst bij kunnen dragen aan het organische succes van de webshop.

Onze manier van werken.

E-commerce SEO is een van de diensten binnen ons totale 'organische acquisitie' pakket. Een pakket waarmee we de organische acquisitie van webshops stap voor stap naar het volgende level brengen. Dit begint met een onderzoek en gedetailleerde weergave van de huidige stand van zaken. Op basis van die inspanningen zetten we een gepersonaliseerd plan op om de ROI uit e-mail marketing, SEO, contentmarketing en social content te maximaliseren. Met jarenlange ervaring in e-commerce marketing zien onze specialisten direct waar het aan schort binnen jouw organisatie. We maken het verschil door je mee te nemen in dit proces. Bij Solid hebben we namelijk twee doelen: de beste resultaten uit organische acquisitie halen én het kennisniveau van je interne team verbeteren.

Nadat het fundament voor organische acquisitie staat, maak jij een keuze. Of we dragen de kennis over aan je team, haken aan als strategisch partner op het gebied van organische acquisitie en steken onze tijd en energie in het optimaliseren van de volgende zwakste schakel binnen je webshop. Of wij blijven verantwoordelijk voor de planning, productie en analyse van alle content.

Ben je alleen geïnteresseerd in SEO voor e-commerce? Plan dan ook een gesprek in en besteed SEO volledig uit aan echte specialisten. Solid Growth richt zich als een van de weinige agencies specifiek op e-commerce.

Zet de volgende stap richting e-commerce succes.

E-commerce SEO
E-commerce SEO
E-commerce SEO
Koen Triangle image
Laten we samen werken aan de groei van jouw webshop. Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.
Solid Gray triangle background

Zonder dienst

Met dienst

Solid Gray triangle background

Gerelateerde artikelen

Ultieme handleiding: leverbaarheid e-mails voor e-commerce.

Het verhogen van de leverbaarheid van e-mails is niet lastig. Neem deze handleiding door, pas de tips toe en haal meer omzet uit e-mail marketing als webwinkel.

9/3/23
25 minuten
12 verbeterpunten voor effectievere e-mail onderwerpregels

In deze blog delen we twaalf verbeterpunten waarmee webwinkels hun open rate (openingspercentage) moeiteloos verhogen.

28/1/23
6 minuten
E-mail marketing segmentatie voor e-commerce: uitleg + tips

Segmentatie in e-mail marketing is hét ingrediënt voor succes. In deze blog geven we je uitleg, ontdek jij hoe je het toepast en ontvang je praktische tips om succes te behalen.

25/1/23
14 minuten

Onze manier van werken

Onze samenwerking start met een audit. We checken waar jullie nu staan en implementeren vervolgens onze checklists en playbooks om snel meters te maken. Aan het einde van het eerste half jaar webshop management staat alles als een huis en werken we proactief vooruit.

1

Maand 1

We analyseren de huidige gang van zaken, identificeren quick wins en plannen uren in om de webshop klaar te maken voor een maandelijkse controle.
2
5

Maand 2 - 5

We voeren maandelijkse checks uit, creëren ritmes en nemen je team mee in dit proces. Deze aanpak zorgt ervoor dat jullie in één rechte lijn doorgroeien naar level drie en vier.
6

Maand 6

We hebben een solide fundering neergezet voor webshop management. Level 5 is bereikt. De ritmes zijn duidelijk, alles in de webshop staat strak en je interne team werkt mee. Vanaf dit moment stappen wij in een adviserende rol en dragen we de kennis over aan je interne team. We blijven maandelijkse checks uitvoeren in samenwerking met je team.

*Trajecten zijn op abonnementsbasis met een minimale termijn van 3 maanden, daarna is onze samenwerking maandelijks opzegbaar.

Partners gingen sky high door ons Solide Fundament.

65% van onze klanten heeft haar omzet verdubbeld in de eerste 6 maanden. Je wilt dat niet van ons horen, maar van hen.

Eigenaar Suite 702

Ewoud is een slimme kerel en prettige sparringspartner.

Olaf Arkauer
Olaf Arkauer
Eigenaar Suite 702
COO Snappcar

Ewoud hielp ons in slechts een paar sessies met het vinden van impactvolle verbeteringen in onze retentiefunnel.

Christoph van der Klaauw
Christoph van der Klaauw
COO Snappcar
DoubleSmart

Met Ewoud's diepgaande kennis en lekkere tempo van nieuwe informatie, genoten we van elke sessie.

Menno van Gerven
Menno van Gerven
DoubleSmart
CEO Springlab

Uit de sessie met Solid Growth heb ik concrete, waardevolle inzichten gehaald, die me meteen hebben geholpen om mijn klantervaring te verbeteren en mijn conversie te stimuleren.

Marloes van Gasteren
Marloes van Gasteren
CEO Springlab
Growth Marketeer at De Strategiefabriek

Zelfs nu, een paar jaar later, raadpleeg ik Ewoud over dit onderwerp. Ik werk heel graag met Ewoud en hij is altijd een inspiratiebron geweest.

Joël Monté
Joël Monté
Growth Marketeer at De Strategiefabriek
Ecommerce Manager bij Decathlon

Het maakt niet uit welk algemeen doel je wilt bereiken, de aanpak van Ewoud helpt enorm bij het identificeren van zakelijke groeikansen.

Jesper Elders
Jesper Elders
Ecommerce Manager bij Decathlon

Klanten die je voorgingen

Veelgestelde vragen