E-commerce Management

E-commerce Management

E-commerce manager as-a-service.

Part-time starten met strategische kijk op e-commerce. Krijg focus, werk vooruit en baseer je keuzes op data

Pakketten

Een e-commerce manager is essentieel, maar niet haalbaar voor kleinere webshops. Solid Growth helpt je met een 'part-time e-commerce manager'. De belangrijkste onderdelen van data-gedreven en strategisch e-commerce management als dienst aangeboden. In kleine stappen werk je toe naar een eigen full-time e-commerce manager.

No items found.

Op welk niveau bevind jij je?

Level 1 - Data niet op orde, geen overzicht

Google Analytics 4 is nog niet ingericht, maar in 2023 gaat GA3 echt op zwart. Er mist kennis in het team om het overzicht te behouden: de juiste metrics, hoe de data in te richten en hoe we een strategie bepalen.

solid score aanvragen
Benieuwd op welk level jij zit? Vraag jouw gratis Solid Score aan.
E-commerce Management

Level 2 - Marketingplanning in losse documenten

Marketing campagnes worden besproken in het team, maar er vallen nog wel eens dingen tussen wal en schip. Je bent op het laatste moment nog bezig met aanpassingen. Of je komt erachter als de campagne live staat. Dat levert stressvolle situaties op.

Benieuwd op welk level jij zit? Doe de Solid Quiz.
Doe de solid quiz
E-commerce Management

Level 3 - Analytics opgezet

Je hebt Analytics opgezet en kijkt hier regelmatig in. Je moet inloggen in Google Analytics, Google Ads, Facebook Business Manager en meer om alle data te zien. Er is nog geen overzicht van alle data-punten.

Benieuwd op welk level jij zit? Doe de Solid Quiz.
Doe de solid quiz
E-commerce Management

Level 4 - van strategie naar actie

Strategie van komend kwartaal is duidelijk en gelocked. We gaan geen wijzigingen meer doorvoeren op strategisch niveau, maar op tactisch niveau blijven we flexibel. Dit geeft duidelijkheid in het team en zorgt voor rust.

Benieuwd op welk level jij zit? Doe de Solid Quiz.
Doe de solid quiz
E-commerce Management

Level 5 - Accountability

We hebben een duidelijke strategie, werken data-gedreven op basis van real-time dashboarding en sturen op wekelijks basis bij. Iedereen in het team weet wat de doelstellingen zijn en we werken als één team samen aan de webshop.

Benieuwd op welk level jij zit? Doe de Solid Quiz.
Doe de solid quiz
E-commerce Management

De onderdelen van

E-commerce Management

‍E-commerce manager as-a-service

Wij fungeren als een part-time e-commerce manager. We houden op belangrijke metrics in de gaten, maken een marketing planning en zijn beschikbaar voor vragen van je team. De uitkomst voor webwinkels die (nog) geen e-commerce manager hebben.

Solid Growth ontzorgt webwinkels die het overzicht missen en meer met data willen doen. Ons doel is om structuur en ritmes aan te brengen en data-gedreven te werk te gaan.

Wekelijks sturen op data & real-time dashboard

We implementeren een dashboard, zodat we vanaf moment 1 data-gedreven werken. De belangrijkste metrics én de onderliggende knoppen om aan te draaien staan in één overzicht. Niet meer 5 verschillende platforms openen, maar alles op één plek. Iedereen in je team gaat werken de met data in hun dagelijkse werk.

Wekelijkse data-gedreven e-commerce groei meeting

Een van onze strategen neemt deel in jouw team en maakt een wekelijkse analyse. Aan de hand van de cijfers sturen we bij in de takenlijst voor de week erna. Zo zijn de werkzaamheden gericht op het oppakken van kansen en het voorkomen van problemen.

Een strakke marketingplanning waarin we vooruit werken

Net als een full-time e-commerce manager maken we samen met je team de marketingkalender. We plannen een maand vooruit, zodat we tijd hebben om campagnes te ontwikkelen en niet gehaast op het laatste moment dingen te doen.

Ben jij klaar voor een Solide fundament en exponentiële groei?

Neem vrijblijvend contact op om te bespreken wat we voor jouw webshop kunnen betekenen.

e-commerce operating system in Notion

Teardown
Blog
e-commerce operating system in Notion